בישול בירה בקנה מידה מעבדתי והטמעת תמציות תבלין במשקה צליל חן, עמית מנקט וניקול קפליאן

הנחייה:
ד"ר יואב רוקמן

הפרויקט עוסק בבסיסו בניסיון להכין בירה משודרגת בתוספי טעם וריח דוגמת ג'ינגר וכורכום, והטמעתם בבירה מבלי לגרוע מתכונות הטעם, צבע, ניחוחות ועוד.

הרעיון מורכב היות וחומרים אלו אינם מתמוססים בקלות במים – למרות שלבירה יש אחוז מסוים של אלכוהול, המשקה עדיין מורכב ברובו ממים. התכונות של התמציות והטמעתן בבירה נבחנו ברמה מעבדתית ואנליטית, כמו גם במנת ייצור בירה חצי-חרושתי.

# בירה, נוגדי חמצון, כורכום, ג'ינג'ר, craftbeer ,beeraddtives ,alebeer